Ova zanimljiva tvrtka Marcegaglia ( Italija) nastala pedesetih godina u Italiji bazirajući svoju proizvodnju na preradi čelika. S današnjim danom jedan od naših glavnih proizvođača sirovine za vlastitu proizvodnju limenih pokrova. Iako je krenula kao mala tvrtka, danas je jedna od vodečih proizvođača čelika u Svijetu.

Grupa djeluje širom svijeta sa 7000 zaposlenika, 60 prodajnih ureda, 210 predstavništava i 43 proizvodna pogona na 6 milijuna četvornih metara, gdje se dnevno proizvodi 5500 kilometara proizvoda od ugljika i nehrđajućeg čelika koji opslužuju više od 15.000 kupaca. Aktivnosti u sektoru čelika i drugim poslovima donosi im više od 4 milijarde eura godišnje. Iako se po prometima ne možemo mjeriti, sa zadovoljstvom vam možemo predstaviti o kakvim se proizvodima radi.

 

 

 

 

marcegaglia logo

 

 

Čelik Marcegaglia kojeg mi koristimo za naše limene trapezne krovne i zidne pokrove, kao i limeni pokrov u obliku imitacije crijepa jest debljine 0,50 mm, sa zaštitom od 140g cinka po četvornom metru. Također je zaštičen premazom od 25 mikrona poliesterske boje u više od 13 mogućih boja. Koje naravno dolaze i u matiranoj varijanti sa 35 mikrona poliesterske boje, popularno zvane – plastifikacije.