Kolika je cijena lima za krov? Najčešće je pitanje sa kojim se susrećemo ove godine. Naravno, drago nam je zaprimiti svaki upit, ali pitanje „ koja je cijena lima za krov „ je ipak malo šire područje. Za početak, iskoristi ćemo ovaj članak kako bi Vam približili same vrste limova koje proizvodimo sami. Ili vrste limova koje preprodajemo od naših dobavljača, za koje smo ujedno i ovlašteni distributer. ( KJG, proizvođač odvodnih sistema i lakih limenih pokrova Europskog porijekla )

Podjela lima za krov

Da samu situaciju pojednostavnimo čim više, reći ćemo da je najosnovnija podjela na građevinsku limariju i limene pokrove, te ih čine:

Opšavi  

Slijemeni limovi

Okapni limovi

Rubni limovi

Uvale

Lajsne

Falcani pokrov 

Trapezni krovni pokrov 

( razne namjene i visine vala )

Pokrov imitacije limenog crijepa  

( sa ili bez antikontenzacijskog filca )

 

Naravno, ovdje spada još mnogo limova iz domene građevinske limarije koja se prilagođava samoj građevini, odnosno aktualnom projektu.

Sada kada smo vam približili osnovne vrste limova za krov, i kad znate koji lim je potreban za vaš projekt sada vam možemo odgovoriti na vaš upit. Sve upite sa čim točnijim smjernicama možete slati na naš kontakt mail, i naše osoblje će Vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

Obzirom da vjerujemo u transparentnost, te u učestalost ovog pitanja, moramo napomenuti da je ovaj članak baš namijenjen za obrazloženje stanja na tržištu koje se pojavilo na tržištu krajem 2020 godine te dane informacije o cijeni aktualne su za neke materijale samo 1 dan.  Imajući to u vidu, željeli bi smo Vam približiti još neke činjenice na koju valja obratiti pozornost.

Da li cijena lima ovisi o debljini lima ?  

Da, cijena lima po kvadratu ovisi o samoj debljini. Na našem tržištu prisutne su debljine od 0,35 mm do 0,80 mm, dok bi standardna debljina bila 0,50 mm.

Limarija Stjepančević koristi limove debljine 0,50 i 0,55 mm čime je razlika samog kvadrata u samih 10% koliko iznosi i razlika same debljine lima.

Po narudžbi, možemo Vam odraditi i pokrove debljine 0,80 mm ukoliko je taj lim trenutno raspoloživ.

Kako bi Vam pružali čim veću kvalitetu samog proizvoda, pokušavamo koristiti limove europskog porijekla, Marcegaglia i Tata Steel kompanije. Proizvođača koji su fokusirani na auto industriju te se ( Tata steel ) sa svojim zaštitnim COLORCOAT slojem i UV4 zaštitom u nijansi razlikuje od ostalih materijala na tržištu. Za iste je moguće i dobiti garanciju na sam pokrov, kao i na ostatak limarije, odnosno odvodnog sistema. Pogotovo ako se odlučite za kompletni asortiman, naše distribucije i marke KJG.

Zašto je bolji deblji lim za krov ? 

Lim za krov je je načinjen od čelične jezgre ( ukoliko pričamo o standardnom limu ) te je ta jezgra zaštićena samom zaštitom cinka. Na sam nanos cinka dolazi sloj prajmera, te plastifikacija. Elektrostatska boja koja limu daje dodatnu zaštitu. Ona sama dolazi u raznim debljinama, pa tako i sama utječe na kvalitetu materijala. Poznato je da čelik u svom prirodnom sastavu ima veliku i brzu tendenciju primanja korozije.  Nažalost taj korozivni postupak znatno oslabljuje materijal, odnosno sam pokrov ili zid ili rubnu zaštitu objekta za koji ste lim namijenili.

Da li cijena lima ovisi o boji lima ?  

Također da. Cijena lima ovisi o samoj boji iz razloga jer postoje standardne i nestandardne boje. Tako na primjer, jedna smeđa, antracit, crna, crvena i srebrna boja, spadaju u naj standardnije boje građevinske limarije. Nasuprot tome; žuta, svijetlo plava, bež, ljubičasta ili žarke crvene boje ipak ne spadaju u standardne boje, te je njihova dobava znatno teža. Naravno, sve se da dobaviti, samo ne po istoj cijeni standardne robe koja prolazi kroz naše strojeve na tone. Obično je limitirana dobava samom količinom naručene robe, te samim ekonomskim razlozima proizvodnje. Također, sam nestandardni prah za elektrostatsko bojanje lima ima nešto višu cijenu, pa je automatski cijena lima viša za razliku od onog koji stoji već mjesecima pripremljen u skladištu.

Osim osnovnih boja materijala, postoji više vrsta same završne obrade. Tako u ponudi imate materijale sa obradom izgleda „kristalića“ ili materijale sa mutnom, hrapavom i matiranom površinom. Čim pričamo o posebnim završim obradama, nadovezujemo se i na samu debljinu tog nanosa. Ukoliko je kompliciranija završna obrada, time i kvalitetniji materijal, sam nanos je deblji, a time i skuplji.

Iz 25 godišnjeg iskustva, možemo Vam reći da obično puno veća kvaliteta materijala ne prati toliko višu cijenu, pa je uvijek pametno uložiti u kvalitetniji materijal i samim time osigurati dugovječnost Vašeg krovišta i krovne limarije.

Koja je stvarna cijena lima za krov? 

Nažalost, odgovor koji dajemo često ne traje duže od 1 dana radi trenutne tržišne situacije. 2020 godina je uvelike ostavila svoj utisak na globalno gospodarstvo. Pošast imena COVID u skrivenom ruhu polako ali zasigurno je narušila trenutne poslovne planove mnogih tvrtki, te samu ekonomiju mnogih država stavila u manje ili više nezavidnu poziciju. Kako se situacija krajem 2020 godine poboljšavala i vidjelo se poboljšanje po pitanju slobode poslovanja koja je s tekućom godinom bila uvelike narušena, javila se nada… sve će biti isto kao i prije. Zatim su nas snašle nove globalne gospodarske situacije te se njihove posljedice vid ejoš i u 2023 godini.

Zato tek sada krećemo na pravu temu. Na odgovor pitanja: koja je cijena lima za krov ?

Cijena lima

( Razvoj cijena lima unazad 2 godine ) 

*** cijene lima u 2023 godini možete vidjeti ovdje ***

Zasićenost i zaštita tržišta po pojedinom području definirala je uvozne kvote. Zasićenost tržišta definiralo je prodajne količine. A jedna i druga situacija su definirali poprilični rast sirovine potrebne za limene pokrove i građevinsku limariju za više od 100 % od samog početka 2021 godine. Tako je limeni crijep početkom 2021 godine, u nekoj standardnoj boji i varijanti mogao koštati od 45-65kn po kvadratnom metru, dok je početkom 2022 cijena varirala od 65-100 kn ovisno o tipu, boji, dodatnoj zaštiti i ostalim preradama samog lima. Za Vas, najbolja je informacija ona koju možete dobiti od nas u samom momentu upita i prilikom toga nam dati čim više informacija.

Naše viđenje cijena lima 

Sredinom 2022 godine vjerujemo da smo se približili vrhuncu cijene lima za građevinsku limariju. Slična situacija nas je pratila i prije nekoliko godina. Kad dođemo do vrhunca cijena, iste bi trebale stati. Nakon toga, prema prošlim iskustvima dolazi stabilizacija, te usred povečane potražnje ponovno smanjenje cijena.

Nadamo se da smo Vam s ovim člankom uspjeli približiti situaciju tržišta barem malo, te da se nećete obeshrabriti napraviti svoj poziv

Stojimo Vam na raspolaganju.

Vaša Limarija Stjepančević. Limarija sa srcem.

falcani pokrov pocinčani lim
trapezni pokrov limarije stjepancevic
Limarija Stjepančević Zagreb
laki limeni pokrov
stroj za profilaciju limenih pokrova
cijene lima i krovne limarije - limarija Stjepančević - slika sa pos uređajima i katalogom proizvoda
Aluminijska konstrukcija i vanjska fasada željezničke postaje Sesvetska Sopnica
stroj za proizvodnju limenog trapeza
snjegobrani za trapezni pokrov
Logo Limarije Stjepancevic

NAŠE

CIJENE LIMA

U 2023 godini / I. tomjesječje

 

Kontaktirajte nas i ostvarite do 15% rabata na odabrane proizvode.

*** rabatna skala ovisi o odabranom asortimanu, količini i vrsti asortimana ***

Fiksni tečaj konverzije 7,53450

SVE ZA KROV NA JEDNOM MJESTU

GRAĐEVINSKA LIMARIJA I KOMPLETNI SISTEM KROVOVA

Specijalizirali smo se za proizvodnju limenih pokrova, te montažu istih uz naravno; odvodni sistem i krovnu limariju. U praksi nam je da pomažemo investitorima prilikom izrade projekata svojim savjetovanjem i usklađenjem trendovima na tržištu građevinske limarije i korvopokrivanja.