Elementi krovnog odvodnog sistema

Limarija Stjepančević je već nekoliko godina ovlašteni distributer za kompletni KJG krovni odvodni sistem i lake limene pokrove za Zagrebačku regiju.  Svi proizvodi mogu se naći u pocinčanoj, pocinčanoj obojenoj, aluminijskoj, aluminijskoj obojenoj, bakrenoj, inox i cinkotit varijanti, kao i u velikom izboru veličina i boja.

Krovni žlijeb

Kutnik žlijeba

Izljevni kotlić

Kuka za žlijeb

Koljeno

Obujmica cijevi

Čelo žlijeba

Odvodna cijev

Izljevno koljeno

Osnovne boje krovnog odvodnog sistema

Kompletna paleta boja osnovnog pocinačanog obojenog sistema sačinjava 13 boja ukupno. U sjajnoj lakiranoj varijanti. Uz to Vam možemo ponuditi pojedine boje i u matiranoj izvedbi.

RAL 8019

RAL 3009

RAL 8004

RAL 9002

RAL 7016

RAL 9005

RAL 7037

RAL 9006

Napomena: prikazane boje služe sam za prezentaciju i u stvarnosti se mogu razlikovati.

Osnovni prikaz krvnog odvodnog sistema KJG

Katalog proizvoda

Ovdje možete vidjeti naš katalog proizvoda

Katalog proizvoda

Osnovni proizvodi građevinske limarije i limenog pokrova.

Kako odabrati odvodni sistem na svojem objektu?

Sve počinje od vašeg krova. Ne samo kvadrature, nego i načina na koji je izveden, odnosno razveden. Zatim ovisi i vaša geografska pozicija. Ništa manje važno je i okruženje u kojem se nalazite. Svaka od tih stavaka iznimno je bitna na odabir materijala od kojeg će biti izrađen vaš odvodni sistem, jer svaki materijal drugačije reagira na različita podneblja.

U kontinentalnoj Hrvatskoj korištenje pocinčanog obojenog materijala je najčešće. Nikakav postotak saliniteta u zraku i većina prostora bez agresivnih okruženja omogućuju da baš taj materijal traje od 10 do 20 godina bez ikakvih većih promjena. 

Obzirom da smo spomenuli agresivna okruženja, željeli bi vam približiti koja su to:

  • blizina mora
  • blizina kemijskih industrija
  • blizina peradarnika
  • blizina tvornica stočne hrane
  • blizina staja i ostalih objekata gdje se nalaze životinje
  • blizina drvnih industrija sa prerađivačkom djelatnošću

Koji odvodni sistem je idealan za agresivnija okruženja ?

Bakar. On je ujedno i najskuplji. To je materijal koji će definitivno doseći najveći životni vijek. Njegova funkcionalnost je procijenjena na 100+ godina. Svojom mogućnošću oksidacije štiti sam sebe. Stvara na sebi sloj patine koji ga štiti od raznih atmosferilija.

Slijedeći na listi bi obojeni aluminij. Još ako odaberete matirani aluminij sa većim slojem poliesterske ili poliuretanske boje, možete biti na miru slijedećih 30 godina. ( sada pričamo o agresivnijim okruženjima ). Možda ipak nije niti on za objekte koji se nalaze 2 metra do mora, ai za objekte smještene van 2-3 km dati će pono bolje rezultate nego pocinčani materijali ukoliko uzemo u obzir isti period.

Ovdje bi mogli spomenuti i posebne vrste inoxa. Oznake asi 316 ili popularno zvani "morski inox". 

Naša sugestija je, da prilikom planiranja kupnje, nazovete naše kontakt brojeve pa ćemo zajedno naći rješenje za vaš krov.