Sesvetska Sopnica – izgradnja limene nadstrešnice željezničkog perona

Jedan od naših projekata prošle godine bio je i izgradnja željezničke postaje u Sesvetskoj Sopnici.  Naravno, posao nismo odradili sami, već u suradnji sa našim dugogodišnjim partnerima. Radovi su završeni u svibnju 2022. Godine a obuhvaćali su izgradnju 160m dugog otočnog perona sa nadstrešnicom duljine 60m koja je upravo bila naš zadatak. Ispod perona izgrađen je i podhodnik ispod sva četri kolosjeka, a ugrađena su i dizala za osobe smanjene pokretljivosti.

Kao što je predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić rekao; samim projektom bitno če se smanjiti gužve na kolodvoru u Sesvetama  kojim dnevno prođe oko 168 vlakova za prijevoz putnika i 45 teretnih vlakova. Procjena je da bi stajalište Sesvetska Sopnica svakodnevno moglo koristiti više od 250 putnika.

Limena nadstrešnica

Da se vratimo mi našem dijelu posla. Za nadstrešnicu je korišten aluminijski i čelični lim novog popularnog ral-a 9007. ( tamnija srebrna nijansa ).

Trapez t40 naše vlastite proizvodnje, čeličnog pocinčanog obojenog lima debljine 0,75mm  korišten je za krovni dio nadstrešnice perona. Za donji dio radio se kazetni sustav “fasade” od aluminija debljine 1,00 mm. Cijeli je projekt odrađen na način da s vanjske vidljive strane nema vidljivog sopja kako nebi bila nraušena estetika samog projekta.

StrankaMinistarstvo mora, prometa i infrastrukture
LokacijaSesvetska Sopnica
Izvođač radovaGraditelj svratišta d.o.o. / Limarija Stjepančević d.o.o.
Završenosvibanj 2022
Materijali i bojaboja - tamno srebrna 9007Trapezni pokrov / pocinčani čelik / Limena fasada / Aluminij
Željeznička postaja - Sesvetska Sopnica
Peron željezničke postaje Sesvetska Sopnica - Pogled prema Zagrebu
Aluminijska konstrukcija i vanjska fasada željezničke postaje Sesvetska Sopnica
Aluminijska konstrukcija i vanjska fasada željezničke postaje Sesvetska Sopnica
Čekaona željezničke postaje Sesvetska Sopnica
željeznička postaja Sesvetska Sopnica
aluminijska nadstrešnica željezničke postaje
Željeznička postaja - Sesvetska Sopnica